Sommerdæk - Autocenter Gilleleje
Sommerdæk
Mangler du nye sommerdæk i høj kvalitet til en god pris? Så er du kommet til det helt rette sted

Kvalitets sommerdæk til gode priser

Vejret har en stor påvirkning på vejene og kan ligeledes påvirke vejgrebet på din bil. Derfor er det vigtigt at tage højde for sæsonen og vejret ved valg af dæk, og her anbefaler vi at du gør brug af sæsondæk som vinterdæk og sommerdæk.

Hos Autocenter Gilleleje tilbyder vi et stort udvalg af kvalitets sommerdæk til din bil. Vores sommerdæk består af dæk fra de førende leverandører på markedet som Michelin, Bridgestone, Firestone og Yokohama og vi hjælper selvfølgelig med montering af dine nye dæk.
Du har også mulighed for at få dine vinterdæk opbevaret på vores dækhotel, når du skifter til sommerdæk. På den måde undgår du at bekymre dig om opbevaringsplads, samt hvorvidt du har de rette forhold til at bevare dine dæks tilstand.

Lovkrav til sommerdæk

Lovkravet til sommerdæk er, at de skal have minimum 1,6 mm. mønsterdybde. Hos Autocenter Gilleleje anbefaler vi dog, at du skifter dine sommerdæk så snart at mønsterdybden når 3 mm. for at kunne bevare et optimalt vejgreb. Nye sommerdæk bliver oftest produceret med en mønsterdybde på 8-9 mm.

Kom forbi vores dækcenter i Gilleleje til en uforpligtende snak om skift til sommerdæk, eller for at få tjekket dine dæk.

Lovkrav til sommerdæk

Sommerdæk er det mest optimale valg til dæk om sommeren. Et af sommerdækkets vigtigste egenskaber er, at de er designet til at være stærke i vådt føre.
Denne egenskab opnås ved, at dækkets materiale består af hårdere gummi, der sammen med mønstrene på dækkets overflade hjælper med at opnå en øget opbremsningsevne, og dermed at bedre vejgreb i vådt føre.
Samtidig er sommerdæk bedre til at afgive varmen end andre dæk, hvilket er en stor fordel i de varme sommer måneder.

Det ses ofte på de nyere sommerdæk, at de er designet med et asymmetrisk slidbanemønster. Dette betyder, at dækkets mønster vender forskelligt på højre og venstre side af bilen. Denne type af dækmønster har gode køreegenskaber i sving og sikrer et godt vejgreb i vådt føre. Dette er en essentiel egenskab om sommeren, da vi i Danmark ofte oplever meget regn denne tid på året. Den inderste side af dækket er designet til at lede vand væk fra dækket og dermed beskytte mod akvaplaning. Ydersiden af dækket består af faste mønsterblokke, der sikrer en bedre stabilitet og et godt vejgreb på tørre veje.

Hos Autocenter Gilleleje vejleder vi dig om de rette dæk for dig, da et korrekt valg af dæk kan være afgørende for din sikkerhed og køreglæde. På den måde kan du køre helt uden bekymringer.