Vinterdæk - Autocenter Gilleleje
Vinterdæk
I sne og slud skal bilen ud – sørg for at have sikkerheden i orden med de rigtige dæk!

Skift til vinterdæk

Vi anbefaler på det kraftigste at skifte til vinterdæk, når temperaturen falder til cirka 7 grader. Dette er ikke kun for din egen skyld, men også dine medpassagerer og medtrafikanters skyld, da det kan have seriøse konsekvenser for både dig selv og andre, hvis du mister kontrollen i trafikken. Vinterdæk er designet til at kunne give dig det bedst mulige vejgreb på glatte og snedækkede veje. Samtidig er de designet til at kunne bremse effektivt på glatte veje, sammenlignet med sommerdæk.

Vinterdækkets egenskaber opnås blandt andet via dets overflade, som består af små lameller, som sørger for det gode vejgreb. Samtidig består vinterdækket af en mere elastisk gummiblanding end sommerdæk, hvilket gør dem mere modstandsdygtige mod lave temperaturer, som sikrer at dækkene kan forblive bløde i frostvejr.

Hos Autocenter Gilleleje har vi altid kvalitets vinterdæk til skarpe priser, derfor skal du ikke være bekymret for at gå på kompromis med kvaliteten, hvis du søger dæk til overkommelige priser. Vi monterer dine vinterdæk på vores autoværksted og du har selvfølgelig mulighed for at få opbevaret dine sommerdæk på vores dækhotel når du skifter til vinterdæk. På den måde undgår du at bekymre dig om opbevaringsplads, samt hvorvidt du opbevarer dine dæk under de rette forhold.

Love og regler om vinterdæk

Vinterdæk er ikke lovpligtige i Danmark. Dog er der lovkrav om, at dækmønsteret på dine vinterdæk skal have en dybde p minimum 1,6 mm. Vi anbefaler dog altid at dækmønsteret minimum er 3 mm. for at sikre et optimalt vejgreb, samt for at opretholde vinterdækkets ydeevne. Når dækkets dækmønster er tilstrækkeligt dybt, opnår du den optimale vejkontakt hvilket er utrolig vigtigt for din sikkerhed, især når der er glat på vejene.

For at kunne kontrollere dybden på dækmønsteret, skal du kontrollere slidmærket på dit vinterdæk. Slidmærket indikerer minimum dækmønster, hvilket vil sige, at det er tid til at skifte dæk når slidmærket er slidt ned til samme højde som slidbanen.
Hvis dine vinterdæk ikke møder lovkravet med minimum 1,6 mm. dækmønster, risikerer du tilmed at få en bøde på 1000 kr. per nedslidt dæk.
Skal du på vinterferie udenfor Danmark? Så er det vigtigt at orientere sig om hvilke regler og love der gælder for vinterdæk i Europa. Sørg for at have mærkerne M+S på dine vinterdæk, som står for Mud and Snow (mudder og sne), da disse symboler er et krav for vinterdæk i blandt andet Sverige og Norge.

Hos Autocenter Gilleleje er vi eksperter i dæk, og vi kan med garanti hjælpe dig med montering af dine vinterdæk, samt at tjekke dine vinterdæk igennem.
Vi tilbyder vinterdæk fra de bedste leverandører, for at sikre dig den optimale sikkerhed og køreglæde på vejene